ETAPES

PARTICIPANTS

PATÍ CATALÀ

PAILEBOT STA. EULÀLIA

ETAPES

dilluns 1 juliol

sortida Base naval de Maó

arribada Fornells

milles 20

dimarts 2 juliol

sortida Fornells

arribada “La Vall”

milles 12

dimecres 3 juliol

sortida “La Vall”

arribada Cala Galdana

milles 23

dijous 4 juliol

sortida Cala Galdana

arribada Cala en Porter

milles 15

divendres 5 juliol

sortida Cala en Porter

arribada Base naval de Maó

milles 15

dissabte 6 juliol

Regata d’exhibició

PARTICIPANTS

GREGORI CONTRERAS

Club Natació Badalona

Tenia ganes de sortir a l’aigua i va començar a provar embarcacions (estel, 420, catamarà…), i així fins arribar al patí. Va començar a practicar a Cabrera de Mar. No ho ha deixat des de fa 8 anys, els darrers quatre competint. Ha estat a totes les del circuit, assolint un Campionat de Catalunya de veterans i un segon lloc al Campionat d’Espanya en la seva categoria. “Tothom destaca que la Volta és una experiència inoblidable”, assegura. Així que en Gregori també en té ganes de gaudir de Menorca.

CARLOS GIMÉNEZ

Club Marítim Altafulla

Va començar a navegar als 16 anys, de tripulant en un 470. Després va provar amb un Europa olímpic, un laser i un veler, però no eren embarcacions adequades per sortir des de la platja… fins que va descobrir el patí. En provar-lo, diu que se li va “ficar a la sang”.  Va ser capità de la flota júnior de patí d’Altafulla, aconseguint posar a l’aigua 55 nois i noies en un Campionat de Catalunya. Competeix des del 2012. Ha participat en Europeus a Bèlgica i a campionats i copes de Catalunya i Espanya. Afronta aquesta Volta 2019 amb il·lusió i ganes d’aventura.

ROBBERT LERNO

Twins Club Bredene (Bèlgica)

És el més jove de l’expedició. Va començar a navegar amb 9 anys i anava a campaments d’estiu on navegava amb els amics en classe optimist. Als 15 es va introduir en el patí de vela. Va ser campió de Bèlgica en patí el 2018 i va quedar tercer en el Campionat d’Europa del mateix any, disputat al seu país. També ha competit en altres classes com optimist, europe dinghy i SB20. De la Volta, espera divertir-se i gaudir de l’illa amb la resta de participants.

JORDI MATEU

Mar i Vent Canet de Mar

La seva passió pel mar va començar de molt petit. Ara és marí mercant i ha fet vela tradicional al Bàltic, mercants i velers transoceànics. Porta 7 anys en el món de patí de vela prenent part en Copes d’Europa, Espanya i Catalunya, i també en les Copes ADIPAV. Espera la Volta “amb moltíssima il·lusió, Menorca és la meva segona casa, hi passo els estius”.

VÍCTOR MORALES

Club Patí Vela Barcelona

La seva relació amb la vela, i també amb l’illa de Menorca, ve de lluny. De petit navegava amb optimist al Club Nàutic Ciutadella. Als 23 es va reenganxar com a tripulant en regates. El 2016 va pujar dalt d’un patí i ja no n’ha baixat! Des de llavors, ha format part de moltes competicions: campionats de Catalunya, d’Espanya, Trofeu Tamariu, Somorrostro i Copa Catalana. “Conec molt bé l’illa des del mar i crec que serà una gran aventura, dura físicament però molt emocionant!”.

RAFEL PERERA

Club Natació Barcelona

De jove llegia libres de navegant i imaginava reviure les seves aventures. Té experiència en embarcacions 420 o f18, i en patí des de fa 8 anys. Ha estat partícip de campionats de Catalunya, Espanya i regates de clubs. “Vull gaudir dels companys, del mar i de l’illa”, comenta sobre l’aventura.

XAVIER RECASENS

Club Natació Badalona

Després d’acumular molts anys d’experiència, va engegar l’Escola de vela del Club Natació Badalona, ara fa uns 8 anys. Amb el patí s’hi va atrevir fa només tres anys i ja ha participat en competicions com el Campionat de Catalunya i d’Espanya. Per a ell, fer la Volta serà tot un repte perquè “tot i que l’he vista molts cops des del mar, encara hi ha racons que no conec”.

JOSÉ LUÍS RUEDA

Club Vela Bahía de Cádiz (Andalusia)

Als 12 anys va practicar windsurf, després kite i més tard patí. Fa deu anys que navega gràcies a uns amics de Huelva que eren molt aficionats. Des d’aleshores, ha participat en diferents competicions com el Campionat d’Espanya a Chipiona i diferents campionats andalusos, lligues d’hivern i altres campionats. Ha sentit a parlar molt de la Volta, així que arribarà a Menorca amb molta il·lusió i expectatives.

JORDI SERVAT

Club Natació Badalona

Va començar en el món de la vela i el patí fa 15 anys. En els darrers cinc anys ha participat en Campionats de Catalunya i també en el Campionat d’Espanya 2018 celebrat a Badalona. Afronta la Volta com una experiència per gaudir navegant i veure l’illa des del mar.

RAFEL ULACIA

Club Patí Vela Barcelona

És el més nou en patí: no fa ni un any que practica. La seva relació amb el mar, però, ve des de l’adolescència, fent vela lleugera, en vaixells dobles, i també com a tripulant en laser. Quan va saber que es feia la Volta ho va tenir clar: “em vaig posar a navegar com posseït per poder-me classificar”. De moment, les seves posicions en competicions són molt discretes, però afronta la Volta amb il·lusió i ganes d’aventura.

El Patí Català

El patí de vela neix els anys vint a les platges de la Barceloneta i Badalona. En un primer moment està compost per dos flotadors iguals i simètrics de proa i popa, unes bancades i la incorporació d’un rem de doble pala però, a finals de la dècada, van tenir la idea de col·locar a aquest artefacte de dos bucs, un pal i una vela cangrea.

Aquest genial invent es va anomenar patí de vela, conegut també com Patí Català. Aquesta modalitat no va trigar a expandir-se per tot el litoral del Maresme, i posteriorment per tot el Litoral Català, començant a crear sanes rivalitats esportives entre les zones.

Així doncs, és una embarcació única al món per moltes raons:

  • No té ni orsa, ni timó, ni botavara, ni sabres a les veles.
  • És l’únic catamarà reconegut com una classe per la Federació Catalana i Espanyola.
  • És senzill, segur en la navegació i ràpid d’aparellar.
  • És fàcil navegar amb el patí.
  • Té un preu molt assequible.

El Pailebot Santa Eulàlia

Construït l’any 1918 a Torrevieja (Alacant), és una embarcació històrica que ha estat recuperada i restaurada pel Museu Marítim de Barcelona seguint els criteris més estrictes, en una operació pionera a Espanya. En finalitzar el seu procés de recuperació i restauració, fou rebatejat amb aquest nom en honor a la copatrona de la ciutat.

Actualment es troba amarrat al Moll de la Fusta (Bosch i Alsina) del Port Vell de Barcelona i es pot visitar cada dia excepte quan està navegant fent d’ambaixador del museu, de la ciutat i del país per tots els mars del món.

ORGANITZA

PATROCINA

AMB EL SUPORT DE