actualitat

La Volta a Menorca en Patí de Vela més tranquil·la recupera la competició

By 5 de Juliol de 2019 No Comments

La Volta a Menorca en Patí de Vela – Trofeu Lluís Gay tanca avui la seva setena edició amb l’arribada a Maó dels 10 patrons després d’una travessa de cinc dies i 85 milles amb molt bon temps, poc vent i cap incidència remarcable. Durant les cinc etapes en ruta s’han disputat un total de cinc regates. El campió ha estat Jordi Servat, seguit de Jordi Mateu i de Víctor Morales.

Maó, punt d’origen

La darrera etapa ha sortit amb retard (12.45 h) de Cala En porter després de dues incidències tècniques: s’ha reparat el carro d’escota i la drissa de dos dels patins. La sortida ha estat amb vent de cara amb una intensitat de 6-7 nusos durant la primera part de l’etapa, on s’ha disputat una primera competició fins a Binibeca. La flota ha estat motivada en tot moment perquè ha estat treballant dalt del patí. La segona regata s’ha disputat en un segon tram fins a l’entrada al port de Maó, amb el repte de passar per les aigües de Punta Prima amb vent través llard de 6-7 nusos. L’etapa de 15 milles s’ha completat en quatre hores.

Avui s’han disputat dues regates classificatòries que s’ha endut per partida doble Víctor Morales (Club Patí Vela Barcelona). L’aventura acaba demà amb una regata d’exhibició al port de Maó.

Cinc etapes, cinc aventures

La volta va començar dilluns dia 1 de juliol en una primera etapa de 23 milles des de Maó i fins a Fornells on es va disputar una primera regata amb cinc hores totals de navegació amb vent de llarg i força ràpid.

En el segon dia d’aventura, l’expedició, acompanyada en tot moment pel pailebot Santa Eulàlia, va arribar a La Vall després d’una etapa de dues hores i mitja. El pas pel far de Cavalleria va ser un dels moments més emocionants per les espectaculars vistes dels penya-segats rogencs. A mitja etapa es va disputar una regata fins a arribar a destí. La classificació va ser molt ajustada perquè la distància era curta i el primer i segon van entrar amb pocs segons de diferència.

Dimecres 3 de juliol la flota va arribar a Cala Galdana. El poc vent va marcar l’etapa més dura de la travessa amb més de 5 hores de navegació i 23 milles.

Finalment, dijous la travessa arribava a Cala En Porter després d’una regata tranquil·la amb vents variables.

Una volta memorable

“Amb set edicions hem passat de tot. Aquesta ha estat la Volta més tranquil·la de totes sense incidents greus. El temps ha estat excel·lent i s’ha comportat, tot i que amb poc vent”, explica Rafel Figuerola, director tècnic de la regata. Figuerola ha estat també el responsable de seguretat de l’aventura.

L’organització està molt satisfeta amb com s’han desenvolupat totes les etapes. “El poc vent ens ha fet tenir etapes llargues i compactes i amb bona seguretat”, diu Gerard Esteva, president de la Volta a Menorca. “També ens ha permès conèixer una illa més propera perquè quan hi ha condicions meteorològiques més exigents sempre t’obliga a anar amb més distància respecte a la costa per motius de seguretat”, afegeix. “Hem tocat amb la mà cadascun dels racons de l’illa de Menorca”, rebla.

Classificació final

Jordi Servat, del Club Natació Badalona, s’ha emportat el trofeu de campió d’aquesta setena edició, amb dues victòries i dos segons llocs. La classificació ha quedat de la següent manera:

 

POSICIÓ     ETAPA 1 ETAPA 2 ETAPA 3 ETAPA 4 ETAPA 5-1 ETAPA 5-2 TOTAL
1 Jordi Servat 2 1 0 1 9 2 15
2 Jordi Mateu 1 2 0 3 7 3 16
4 Víctor Morales 8 4 0 6 1 1 20
3 Robbert Lerno 3 3 0 4 3 7 20
5 Gregori Contreras 4 5 0 5 6 5 25
6 Rafel Perera 6 6 0 10 2 4 28
7 Xavi Recasens 7 8 0 2 8 8 33
8 Rafael Ulacia 5 10 0 7 5 6 33
9 Carles Giménez 9 7 0 9 4 9 38
10 Pepelu Rueda 10 9 0 8 10 10 47

La vuitena, garantida

L’aventura de la Volta a Menorca en Patí de Vela és possible gràcies al mecenatge de 3LG i Dailyflats. “Ha estat una Volta fantàstica, ha superat les meves expectatives”, explica Lluís Gay (fill) que ha seguit les etapes des de mar. Gay, director corporatiu de Dailyflats, ha destacat el bon ambient amb la tripulació, la flota, els voluntaris i l’organització. “La fórmula és perfecte. Hi haurà vuitena volta”, assegura. “Ens agrada el patí, creiem que és una embarcació genuïna de la nostra costa. El patí s’ha de preservar i és una bona forma de donar-li rellevància i reconeixement. Seguirem promocionant aquesta prova”, ha reblat.

Leave a Reply